İlgili Genelge ile öğrenci, kursiyer ve çalışanlara, sağlıklı beslenme ortamları yaratılması, yeterli ve dengeli beslenmenin teşvik edilmesi ile doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılması, güvenilir gıdaya erişim sağlanarak olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların önlenmesi (obezite, diyabet, kalp damar hastalıkları vb.) amaçlanmıştır.
Bu kapsamda Denetim Komisyonu, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Şube Müdürü Hüseyin DURGUN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Şube Müdürü ve İşveren Vekili Halil SANLI, ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcisi Gıda Mühendisi Ahmet ÜNAL başkanlığında toplanmıştır.