2018 YILI İL KANSER DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
24 Aralık 2018


2018 YILI İL KANSER DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığınca yürürlükte olan Kanser Bildirimi ve Kanser Kayıt Merkezleri Yönetmeliği gereğince İlimizde kanser çalışmalarının etkin yürütülebilmesi için kanser kayıt, erken teşhis, tarama, kanser kontrol, epidemiyolojik araştırma ve benzeri konularda görüş bildirmek, eğitim programlarına katkı sağlamak ve tavsiye niteliğinde kararlar almak üzere Vali Yardımcısı Sayın Erol ÖZKAN Başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin de katılımıyla; 

Hatay Valiliği Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Binası toplantı salonunda 2018 yılı İl Kanser Danışma Kurul Toplantısı düzenlendi.Kanser Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Kevser ARI tarafından yapılan sunum ile 2018 yılı değerlendirmesi yapıldı.. 

Toplantıda paydaş kurum ve kuruluşların özellikle tarama programlarına katılımının sağlanması, halkın farkındalığının artırılması gerektiği ve ilimizde en sık görülen kanserler ve kansere neden olan etkenler ile ilgili sunum yapılarak alınacak önlemler hakkında kararlar alındı.

                                                                                     



                                                                                                                                                                    Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi


  • Etkinliklerin Yayınl_Ek_4585707a-7911-4430-9b68-ebb08590c285.jpg