25-26 Nisan 2023 Tarihli Sürekli İşçi Alımı (10.900) Kurası Sonucuna Göre Yerleşenlerin Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru
02 Haziran 2023

2023 YILI SÜREKLİ (10.900) İŞÇİ ALIM

BAŞVURU SONUCU

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında “Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Elektrikçi (Genel), Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, İnşaat Boyacısı/Boyacı, Klinik Destek Elemanı (Hastane), Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi,Marangoz”  mesleklerinde çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 10.900 kadro için 25-26Nisan 2023 tarihlerinde noter huzurunda kura çekilmiş, kura sonuçları Bakanlığımızca https://iscisonuc.saglik.gov.tr adresinde ilan edilmiştir.

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde (https://yhgm.saglik.gov.tr) yayımlanan duyuru ile kura neticesinde İlimiz emrine atamaya asil olarak hak kazananların atamaya esas başvuru evrakları 02-22Mayıs 2023 tarihleri arasında komisyonumuz tarafından teslim alınmıştır.

İlimiz emrine Asil olarak atanmaya hak kazananların belgeleri Müdürlüğümüzce teşkil edilen komisyon tarafından incelenmiş olup; İlan edilen süre içerisinde (02-22Mayıs2023 tarihleri arasında) mazeretsiz olarak başvuru yapmayan ve başvuruları uygun görülmeyenlerin listesi Ek-1 de sunulmuştur.

Başvuruları uygun görülmeyen adaylara başvurularının uygun görülmeme nedenleri bildirmiş oldukları adreslerine yazılı tebligat ile gönderilmiştir.

Başvuruları uygun görülen asil adayların listesi Ek-2 de sunulmuş olup; Adayların güvenlik soruşturmaları ile sonrasında atamalarının yapması içinBakanlığımıza bildirilmiştir.

Bakanlığımız tarafından yapılan güvenlik soruşturması sonucu uygun olan asil adayların atamaları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olup; Adaylar atama ve görev yeri sonuçlarınıhttps://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ linkinden takip edebilecektir.

Ataması yapılanların tebligat işlemleri için Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki (ADNKS) adresler esas kabul edilecektir.

Ek-1 Mazeretsiz Olarak Başvuru Yapmayan Ve Başvuruları Uygun Görülmeyenlerin Listesi

Ek-2 Başvuruları Uygun Görülen Listesi

ATAMASI YAPILAN ASİL SÜREKLİ İŞÇİLERİN GÖREV YERLERİNE BAŞLAYIŞLARI İLE İLGİLİ OLARAK AŞAĞIDA BELİRTİLEN HUSUSLARA DİKKAT ETMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

• 1-Ataması yapılanlardan; atama işleminin sonuçlanmasını müteakip yasal mazeretler haricinde 10 (On) gün içinde göreve başlamayanların ATAMALARI İPTAL edilecektir.
  • 2-Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, terhis tarihinden itibaren otuz (30) gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesi ile birlikte Müdürlüğümüze müracaat etmesi durumunda göreve başlatılacaktır.
  • 3-Yasal mazereti sebebiyle (hastalık, doğum vb.) göreve başlatılamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde göreve başlatılacaktır.
  • 4-Halen kamu görevlisi olarak veya 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesi kapsamındaki bildirim şartına tabi olarak çalışanlardan, istifa/sözleşme fesih taleplerini kurumlarına/işyerlerine iletmiş olmakla birlikte, bu işlemlerin devam etmesi nedeniyle görevine başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmek şartıyla mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde göreve başlatılacaktır.

ÖNEMLİ NOT:

Kura sonucuna göre, asıl olarak yerleşen hak sahiplerinden; istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyenler, başvuru yapmayanlar; başvuru yaptığı halde atama şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp göreve başlamayanlar (Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atama şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar ile İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartlara haiz olanlardan sırasıyla yedek hak sahipleri alınacaktır.

Bu kapsamdaki iş ve işlemler, asıl hak sahiplerinin atama işlemleri tamamlandıktan sonra Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde (https://yhgm.saglik.gov.tr) duyurulacaktır.

EK-1.xlsx
   EK-2.xlsx