DEFNE DEVLET HASTANESİ KAMUOYUNA DUYURU
25 Mayıs 2023

KAMUOYUNA DUYURU

25.05.2023

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve gerçeği yansıtmayan“Defne Devlet Hastanesinde hekimlere bilgi verilmeden çalışma sürelerinin uzatıldığı” iddialar nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Defne Devlet Hastanesinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımızın resmi görevlendirmeleri yapılmıştır. İhtiyaç duyulması nedeniylesaat 17:00 ile 22:00 arasında 2. vardiya şeklinde poliklinik hizmetleri sunulmaktadır.
          Bu kapsamda sunulan sağlık hizmetleri için görevlendirilen hekimlerin bir kısmı gönüllülük esasına göre çalışmakta olup; büyük bir kısmı ise Bakanlığımız tarafından il dışından görevlendirilen hekimler tarafından yürütülmektedir. İddia edilen konular asılsız olup; gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü