HATAY DEVLET HASTANESİNDE SERTİFİKALI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KURSU BAŞLADI.
25 Şubat 2019

HATAY DEVLET HASTANESİNDE
SERTİFİKALI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KURSU BAŞLADI

Hatay Devlet Hastanesi toplantı salonunda Yoğun Bakım Hemşirelerine yönelik Sertifikalı Eğitim Programına başlanıldı.

Program öncesi şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklâl Marşımız okundu.

Eğitim programı öncesi katılım gösteren kursiyerlere yönelik konuşmalar yapan hastanemiz Sağlık Hizmetleri Müdürü Süheyla KALA ve Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Mahmut BAYRAKÇIOĞLU,

Bu eğitimin amacının Yoğun bakım hemşireliği eğitimi ile koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş, yoğun bakım hemşirelerinin yetiştirilmesidir.

Eğitimin önemine ve gerekliliğine değinen Başhekim Dr. Mahmut BAYRAKÇIOĞLU gerek il içinden gerekse il dışından gelerek eğitime katılan kursiyerlere ve eğitimcilere başarılar diledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

• 3 (1).jpg